OCENE - Mijailović pogođena, Samardžić izgubljena Stojkovićeva opklada

Autor: Ivan Cvetković
utorak 25.06.2024.
23:07
Izvor: Sportske.net

Ovako smo mi videli nastup fudbalera reprezentacije Srbije večeras u Minhenu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Iz Minhena: Ivan Cvetković

Reprezentacija Srbije odigrala je u Minhenu nerešeno rezultatom 0:0 u utakmici trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Orlovi" nisu uspeli da naprave podvig i plasiraju se u drugu rundu takmičenja, a ovako smo mi videli nastup fudbalera Srbije večeras.

Predrag Rajković: 7 - Trebalo je izdržati sve nalete Danske u prvom poluvremenu, a svojim reakcijama Rajković je ulivao sigurnost štoperskom triju. Lako je hvatao lopte koje su išle ka golu, delovao autoritativno u kaznenom prostoru. Još jednom odličnom partijom pokazao zbog čega je zamenio Vanju Milinkovića Savića.

Miloš Veljković: 6,5 - Najmanje vidljiv od trojice štopera večeras. Bila je to još jedna pristojna partija defanzivca Verdera, imao je jedan ne tako kvalitetan pas u prvom poluvremenu koji je mogao da napravi problem Srbije, ali generalno je bio deo odbrane koja nije kapitulirala što se od defanzivca i traži.

Nikola Milenković: 7 - Odmah na početku dobio je neoprezan žuti karton što je moglo da ga obeshrabri, ali je Milenković nastavio sa odličnim igrama na Evropskom prvenstvu i protiv Danske. Hejlund je pored njega delovao potpuno indisponirano, što je jasan dokaz dobro obavljenog posla. Promena sa desne u centralni deo odbrane pokazala se punim pogotkom. 

Strahinja Pavlović: 7 - Nova odlična igra Pavlovića pokazala je značajan iskorak u defanzivi Srbije, ali fudbaler Salcburga nas je u Nemačkoj navikao na besprekorne partije. Hrabar, borbe, siguran na lopti, imao je i nekoliko prodora kojih se ne bi postideli ni kvalitetniji evropski bekovi. Defanzivno je pokrio sve što je trebalo, odbrana Srbije je u dobrim rukama.

Srđan Mijailović: (do 74. minuta) 7 - Najveće iznenađenje u postavi Srbije bio je fudbaler Zvezde koji je započeo meč, iako nije igrao ne samo u dosadašnjem toku prvenstva, već i u pripremnim utakmicama. Ujedno i najveća opklada, ona koju je selektor Stojković pogodio. Mijailović je odradio sve što se od njega tražilo bez greške, nije komplikovao, dobijao je vazdušne duele, a imao je i jedan dobar centaršut. Najprijatnije iznenađenje večeras.

Ivan Ilić: (do 67. minuta) 6,5  - Vezista Torina odigrao je veoma dobar meč, ali je detalj kada je posle njegove greške Danska imala veoma opasan napad ostao za pamćenje. Na početku meča otklonio opasnost, otvorio dobar napad kada je Lukić dao lošu loptu ka Živkoviću, odradio značajan posao na sredini terena.

Nemanja Gudelj (do 45. minuta): 6 - Gudelj je pretrčao mnogo tokom svog boravka na terenu, ali nije odskakao niti jednog trenutka. Jedno nešto nesigurnije dodavanje bilo je praktično sve što smo videli od fudbalera Sevilje na terenu kada je u pitanju igra s loptom, bez nje nije delovao loše.

Andrija Živković: 6,5 - Nije imao konkretan učinak na ovom turniru, ali je prikazao solidne partije. Slično je bilo i večeras. U odbranbenim standardno dobar, u prvom poluvremenu nije bio preterano aktivan u napadu, ali je imao nekoliko centaršuteva. Igrao je po levoj strani, za razliku od prve dve utakmice, pa je možda i to uticalo na njegovu igru.

Saša Lukić (od 87. minuta): 6 - Lukić je utakmicu započeo ofanzivnije nego inače, bio je podrška Samardžiću, ali to nije funkcionisalo u napadu. Kod jednog opasnog napada morao je da doda bolje što bi otvorilo prostor Živkoviću u kaznenom prostoru Danske. Mnogo se istrošio, nije bio previše vidljiv na terenu, no nije imao grešaka koje bi napravile problem ekipi. 

Lazar Samardžić (do 45. minuta): 5,5 - Imao je Samardžić veliku želju da pomogne ekipi i opravda poverenje selektora Stojkovića, međutim nije delovao dobro na terenu, kao da se uplašio velike scene, čemu nije sklon. Nije imao mnogo kontakata s loptom, delom i zbog nedefinisane kretnje, a nije pokazao mnogo ni u defanzivi. 

Aleksandar Mitrović: 6 - Borio se kao lav večeras, uspeo da postigne čak i gol, međutim on je poništen zbog ofsajda. U prvom poluvremenu "rvao" se sa trojicom protivničkih defanzivaca gotovo sve vreme i trošio ogromnu snagu. Zapretio čak i u finišu utakmice kada je gađao pored gola, dobio žuti karton, ali nije uspeo da napravi razliku ni kada su na terenu bila trojica klasičnih napadača.

IZMENE

Dušan Tadić (od 46. minuta): 6,5 - Čim je ušao u igru, Srbija je dobila ideju u napadu. Bio je kreator napada prilikom gola Mitrovića koji je opravdano poništen zbog ofsajda, dok je nakon toga ubrzavao napade "orlova". Danci su sve vreme zazirali od svakog poteza kapitena Srbije.

Luka Jović (od 46. minuta): 6 - Ušao je neverovatno motivisan da pokaže šta i koliko može. Dobio nekoliko defanzivnih duela, podigao nivo agresivnosti Srbije, no bez učinka ka golu Danske.

Dušan Vlahović (od 67. minuta) 6 - Videla se velika želja kod fudbalera Juventusa da konačno opravdao visoka očekivanja, ovoga puta na pravoj poziciji. Borbenost je tu, ali ona kao takva ne donosi konkretne stvari.

Filip Mladenović (od 73. minuta): Bez ocene. Nije bio naročito primetan na terenu od ulaska u igru.

Sergej Milinković Savić (od 87. minuta) - Bez ocene, mada je imao sjajnu priliku u završnici meča kada je mlako šutirao pravo u Šmajhela.

Selektor Dragan Stojković: 6 - Kockao se sa nekoliko promena u startnih 11. Sa Srđanom Mijailovićem je, na iznenađenje mnogih, pogodio, dok Lazar Samardžić nije opravdao visoka očekivanja nakon dobrog utiska protiv Slovenije. U prvom poluvremenu "naredio" je defanzivu u nadi da će unervoziti Dansku, da bi u nastavku meča Srbija delovala sve ofanzivnije. Može se reći da takva odluka ima rezona, međutim ostaje pitanje da li je trebalo početi ofanzivnije od prvog minuta jer je Srbiji ipak bila potrebna pobeda. Nije izgubio od Danske što je kakav-takav napredak, u odnosu na visoki poraz u prijateljskom meču pre dve godine. Tražio je i dobio takmičarsku Srbiju, ali takmičarski je postići gol onda kada je najpotrebniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke